Inghetata de cirese

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 3930 vizualizari

 

Va propun o inghetata de casa cremoasa cu cirese......

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cirese
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 50 gr de ciocolata alba
  • 125 gr de mascarpone
  • 5 linguri de zahar
  • vanilie pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute.  

Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final.  

Topim la foc mic ciocolata alba.  

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.  

Adaugam restul de zahar pudra, crema de mascarpone, vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.  

Amestecati crema cu ciocolata si ciresele.  

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 35 minute.  

Dati la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.  

Pentru decorul final am facut niste "cuburi" de gheata cu cirese si ciocolata alba.  

Serviti cu pofta..... 

 

TIPS-URI

1

am folosit sorbetiera

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata